24.6.12

OTE: συνέχεια διακοπών σύνδεσης...

Συνέχεια του προηγούμενου post.
Χτες, Παρασκευή 22/6, αναγκάστηκα μόλις έφτασα στο γραφείο να φύγω και να επιστρέψω στο σπίτι διότι με κάλεσε ο τεχνικός του ΟΤΕ που είχε φτάσει ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ σπίτι!
Εννοείται ότι μου απάντησε εκνευρισμένα ότι "δεν είναι δουλειά των τεχνικών να παίρνουν τηλέφωνο πριν έρθουν και ούτε τους δίνουν κινητά γιαυτό".
Διέγνωσε ότι η γραμμή είναι μια χαρά, κι ότι χρειάζεται ηλεκτρολόγος να αντικαταστήσει την καλωδίωση του σπιτιού (θα έχει υγρασία είπε) γιατί ενώ έβγαλε-έβαλε τα βύσματα στο splitter, έλεγξε γενικότερα τις συνδέσεις,  η γραμμή δεν λειτούργησε. Έφυγε.
Μετά περίπου 10 λεπτά, άναψαν τα λαμπάκια (!!) στο netmod και το ένα κανάλι τηλεφωνίας λειτούργησε αλλά σύνδεση internet δεν... Ταυτόχρονα "χτύπησε" το τηλέφωνο (2106333000) και ευγενικός τεχνικός ρώτησε για τη βλάβη. Εξήγησα ότι δεν είχα internet. "Θα το φτιάξουμε, ακολουθείστε τις οδηγίες που θα σας πούμε"... και πρακτικά, μπήκαμε στο configuration του SAGEM κάνοντας ενσύρματη σύνδεση, ώστε να ξαναβάλω username κ password που είχε χαθεί (ίσως γιατί απ' το κέντρο έκαναν total reset στη γραμμή;).  Έτσι απόκτησα και internet. 
Επιστρέφοντας στο γραφείο τηλεφώνησε ξανά ο ίδιος να ρωτήσει εάν δουλεύουν όλα καλά, εξήγησα την εκκρεμότητα με το 2ο κανάλι τηλεφωνίας κ πρότεινε να τηλεφωνήσω Δευτέρα πρωί ώστε να το σετάρουμε βήμα-βήμα.
Σήμερα Σάββατο, σκέφτηκα να αντικαταστήσω με νέα καλώδια RJ11 τις συνδέσεις. Και περιέργως λειτούργησε και το 2ο κανάλι τηλεφωνίας. Όλα καλά λοιπόν. Μέχρι τις 3μμ σήμερα, όταν Ξ Α Φ Ν Ι Κ Α κόπηκε η σύνδεση internet!  Έδωσα ξανά βλάβη και είμαστε εκεί απ' όπου ξεκίνησαμε την προηγούμενη Δευτέρα 18/6. 

Update:  Mετά από 4 ώρες επανήλθε η σύνδεση internet. Τι να υποθέσω, δεν ξέρω πια...


Update II: Σήμερα Δευτέρα 25/6 με πήραν 2 -πολύ ευγενικοί- τεχνικοί και με ρώτησαν αν όλα είναι εντάξει. Ο δεύτερος μάλιστα μου είπε ότι σκοπεύουν να αλλάξουν διάφορα στη γραμμή για να εντοπίσουν αυτό που φταίει τελικά. Δεν έχουν από άλλον στη γειτονιά αντίστοιχα προβλήματα. Θα περιμένω ενημέρωσή τους. Θετικό πάντως ότι αποφάσισαν ν' ασχοληθούν πιο σοβαρά.