26.11.12

#Timeliners_ads 26.11.12 - την μεθεπόμενη του @TEDxAthens


Η προηγούμενη εβδομάδα κατέληξε για εμάς με ένα συναρπαστικό διήμερο στο @TEDxAthens. Ούτε εκπομπή δεν κάναμε κι έτσι λέμε να τα κάνουμε όλα 2 σε 1 σήμερα εδώ. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Το θέμα του φετινού TEDxAthens ήταν The Ones Who do και ήταν αφιερωμένο σε αυτούς που κάνουν πράγματα με την υπομονή, επιμονή, το θάρρος, το πάθος, τη δύναμη και τα ταλέντα τους. Αυτό ακριβώς το σκεπτικό είναι που κάνει το θέμα του σημερινού άρθρου περισσότερο σχετικό από ποτέ με το θέμα της επικοινωνίας και δη στην Ελλάδα.  


Την Παρασκευή το απόγευμα ήμασταν – με λίγο ακόμη κόσμο- στο HUB. Μετά τους προλόγους και τα εισαγωγικά περάσαμε σε μία ενότητα που αφορούσε τον εθελοντισμό με διάφορες ομιλίες από ΜΚΟ και άλλους οργανισμούς ή/και πρωτοβουλίες που κάνουν πράγματα για τον κόσμο και τους ανθρώπους.
• Μας άρεσε το παιχνίδι του Dewar’s που καλωσόριζε τους Tedxsters καλώντας τους να γράψουν #beadewarist σε μια εφαρμογή για tablet καθώς και το χρώμα που επιλέγουν – πάλι με hashtag για να φτιαχτεί ένα graffiti που φανταζόμαστε ότι κάπου θα δούμε σύντομα? Με χαρά η στήλη άκουσε promoters να της εξηγούν τι είναι hashtag και γενικά ήταν ένα πολύ twitter friendly promotion –πρωτοφανές για τα δεδομένα της ελληνικής διαφημιστικής σκηνής κι εύγε στην ομάδα της Tribal DDB που το σχεδίασε αλλά και ήταν και παρούσα στο …twitter αναμεταδίδοντας τα κατάλληλα tweets.

Η σελίδα της πρωτοβουλίας είναι νέα από ότι φαίνεται αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τη δουλειά των συναδέρφων και να τη στηρίξετε εδώ. Η επόμενη μέρα-μαραθώνιος ξεκίνησε με τις εγγραφές κάπου στις 8 και μισή το πρωί και τέλειωσε πριν τα μεσάνυχτα. Αλλά άξιζε τον κόπο!

• Το θέμα ήταν πάντα το The Ones Who Do και τη μέρα άνοιξε ένα εξαιρετικό video Documentary, πάλι από το Dewar’s και πάντα κάτω από την ομπρέλα Be A Dewarist για τους DOERS της Ελλάδας. Είναι σε σενάριο @VDavitidis κι έχει ..φανταστικούς πρωταγωνιστές. Δείτε το εδώ
 • Ξαναθυμηθήκαμε την εξαιρετική πρωτοβουλία της ομάδας UP Greek Tourism και στεναχωρηθήκαμε που το κράτος ΔΕΝ ζητάει βοήθεια από τους ικανούς και τα ταλέντα του και κάνει προχειρότητες σαν αυτή για την οποία γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα – την οποία επί τη ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι μετά την κατακραυγή κατέβασε από το Youtube. 
• Να ποιες ήταν οι καλύτερες (και οι όχι τόσο καλές) στιγμές από το TEDxAthens για εμάς:
A. Η λίστα της @sotomi

1. Viktor Koen γιατί μου φάνηκε εμπνευστικό το θέμα του κ ο ίδιος
2. Ματθαίος Γιωσαφάτ γιατί ήταν εντελώς οff περιβάλλοντος κ έγραψε!
3. Μαίρη Κατράντζου, γιατί παρ’ όλα τα Εγώ στην ομιλία της ήταν αυθεντική και ειλικρινής.
4. Graig Walzer /Atlantis γιατί ήταν άνετος και με χιούμορ
5. Χάρης Ιωάννου, μαθητής 17, για το σημαντικό της "εφεύρεσης" παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του!
6. Steve Vranakis. Δείτε το Space Lab channel στο YouTube που καλεί τα παιδιά να στείλουν τα δικά τους επιστημονικά πειράματα στο διάστημα. Στο Chrome Web Lab μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά κάποια από τα πειράματα που γίνονται στο Science Museum του Λονδίνου
7. Παύλος Τσιαντός γιατί τα είπε ωραία κ ήταν συγκινητική η ομιλία του
8. Diane Kochilas για την προβολή της Ελληνικής κουζίνας και το άρθρο σε ΝΥΤ "The Island Where People Forget To Die" που μπορείτε να το βρείτε εδώ.
9. Μου άρεσε και το video του Dewar’s με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο να έχει μπει σε ένα ταξί για να πάει στο 123P
10. Γέλασα ξανά με το τέλος αυτού του video
11. Μου άρεσε το κλείσιμο κ οι 8 kick. 
12. Μου άρεσε το lounge της Coca-Cola και οι φορτιστές, +1 φωτό της @ΜSkoyot  
 13. Μου άρεσαν οι εθελοντές και η προθυμία τους και ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος που παρουσίασε τους παρουσιαστές. 
14. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ το φαγητό, που ενώ γράφτηκε ωραίο ποστ και μου δημιούργησε υψηλές προσδοκίες η πραγματικότητα ήταν -1 κυρίως σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα 
15. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ η μεγάλη διάρκεια.  

B. Η λίστα όσων άρεσαν στην @athensbynite

1. Ο Viktor Koen γιατί είπε με πολύ εμπνευστικό και υπέροχο εικαστικά τρόπο το πώς μπορείς να πετύχεις στη δουλειά σου. Κορυφαία του για μένα η φράση’’The more you work the luckier you get’’. Την έγραψα στο twitter κι έπεσε πολύ τρολάρισμα. Κι όμως αυτό είναι.Do the math.
2. H Μαίρη Κατράντζου που με μία χειμαρρώδη ομιλία κατάφερε να μας ταξιδέψει στον δαίδαλο της δημιουργικότητας, της ανασφάλειας του δημιουργού και του τρόπου που τελικά αυτός βρίσκει το δρόμο που οδηγεί στο όνειρό του. Αυτήν την ομιλία θα έπρεπε να την ακούσουν όλοι όσοι δουλεύουν σε δημιουργικά επαγγέλματα σαν αυτό του διαφημιστή.
3. Ο Παύλος Τσιαντός που θαυμάζω από παλιά γιατί κατάφερε να ανεβάσει την Ελλάδα στο Έβερεστ. Και γιατί έχει παραμείνει απλός και αυθεντικός
4. Ο τέως ‘ κλασσικός’ διαφημιστής Steve Vranakis που κατάλαβε σύντομα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Τα υπόλοιπα τα είπε η Σώτω.
5. Ο Lars Rassmussen γιατί ‘έβαλε σε τάξη’ τις σκέψεις μου για την απόλυση
6. Ο Dr. Yannis Theocharis γιατί είπε αυτά που έπρεπε να πει για τα κοινωνικά δίκτυα κι όλα τα άλλα με τον πιο άμεσο τρόπο και στα Ελληνικά. Με ενέπνευσε όσο κανένας άλλος. 7. Το performance του Νίκου Τουλιάτου , καιρό είχα να τον ακούσω
8. Οι (νέες?) λέξεις pictureholic, socialbrains, tweethall γιατί μου αρέσουν οι νέες λέξεις και το wordporn όπως είπε και ο @spaceagedisco
9. Ο παρουσιαστής Θ. Αναγνωστόπουλος, τα κείμενά του, τα μπλουζάκια του κι η θετική του ενέργεια
10. Οι διαδικτυακοί φίλοι που (ξανα)είδα εκεί
11. Οι φίλοι που (ξανα)είδα εκεί
12. Και μου άρεσε κι έκατσα σχεδόν όλη τη μέρα εκεί το lounge της Coca-Cola. H μάρκα είχε εξαιρετική παρουσία σε όλο το TEDxAthens. Με αφορμή την καμπάνια REASONS TO BELIEVE για την οποία έχουμε γράψει παλαιότερα (δείτε εδώ) είχε τοίχο στην είσοδο του Venue με κοπέλες που μας καλούσαν να γράψουμε το δικό μας reason to believe. Διάβασα πολλά ευρηματικά και εμπνευστικά ‘’quotes’’ από τους TEDxsters κι ανυπομονώ να τα δώ σύντομα να διαδίδονται στο διαδίκτυο. Στο simulcast lounge υπήρχε perfect serve Coca-Cola (κοιτάξτε τι βρήκα btw στο διαδίκτυο), άφθονες πρίζες, φορτιστές και γραμμές wi-fi (που δούλευε:D), πολύ cool decor και κόκκινο χρώμα, ένας άλλος τοίχος με κονκάρδες- δώρο με μηνύματα reasons to believe (διάλεξα μία για τη μουσική) και αρκετή ουσία. Είδα κι άκουσα τη Μαίρη Κατράντζου να τα λέει ακόμα πιο καλά και είδα κι άκουσα την Μιλένη Παναγιωτοπούλου να μιλάει – με πάθος- για την προσπάθεια του eatgreek.gr να διαδώσει τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν και το highlight της δράσης της μάρκας στα πλαίσια του TEDxAthens, με την έννοια ότι και μας παρουσίασε ζωντανά έναν doer που το παλεύει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όπως φαντάζεστε κι άρα έναν καλό λόγο να μπορούμε να πιστέψουμε κι εμείς σε ένα καλύτερο αύριο.
Πιστέψτε κι εσείς.
Καλή εβδομάδα σε όλους και κάντε κι εσείς πράγματα
(Συγχαρητήρια και από εδώ στην ομάδα του TEDxATH, ευχαριστούμε για την εμπειρία και περιμένουμε ανυπόμονα το επόμενο).

αναδημοσιεύεται από timeliners.gr