18.2.14

Ναι, υπάρχει GAP ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος! Έρευνα Eltrun-Ericsson.


Η έρευνα που έκανε το Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και η Ericsson, με τίτλο "Μπορεί η καλή χρήση της Τεχνολογίας να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στην Ελλάδα" μας έδειξε  τα αυτονόητα:
  • την αναντιστοιχία του κοινού με την πολιτεία.Οι πολίτες έχουν ωριμάσει και εξοικειωθεί στη χρήση της τεχνολογίας αντίθετα με το κράτος που ακόμη πελαγοδρομεί.
  • Οι πολίτες "πιστεύουν" στην επιχειρηματικότητα και περιμένουν λύσεις με εργαλείο την τεχνολογία.
  • Αλλάζει η αντίληψη για τα δικαιώματα και την πρόσβαση στη δημόσια ζωή για να αλλάξει το κράτος
  • Ελπίζουν και περιμένουν καλύτερη Υγεία, Παιδεία και Ποιότητα ζωής με την καλή χρήση της τεχνολογίας!
Αναλυτικά για την έρευνα, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ: eltrun.gr/technologyforgood

Αναλυτικό σχολιασμό θα βρείτε από τον Αχιλλέα Χεκίμογλου στο tovima.gr ,
το digital life,  το aode.gr/, το ictplus.gr, το biztech.gr.

Αυτό που μου άρεσε στην παρουσίαση, που έγινε στο Impact Hub στις 10 Φεβρουαρίου 2014, ήταν η συγκροτημένη και συνοπτική παρουσίαση εκ μέρους του Πανεπιστημίου και της Ericsson. Η παρουσίαση στο powerpoint ήταν ως όφειλε (χωρίς πίνακες και χιλιάδες νούμερα με μικρή γραμματοσειρά) και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τουλάχιστον 4 άτομα. Που σημαίνει, δεν βαρεθήκαμε καθόλου.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δόθηκαν τυπωμένα σε ένα καλαίσθητο ελληνοαγγλικό έντυπο 36 σελίδων - που επιμελήθηκε όπως κ το σύνολο της παρουσίασης η Comm_Effect με επιτυχία.
Και ακολούθησε ενδιαφέρουσα και χρονικά δίκαιη σε αναλογία συζήτηση.

Aς ελπίσουμε ότι η έρευνα θα είναι μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει η "συζήτηση" και να συντονιστεί στα ίσα και η πολιτεία!
Ας ελπίσουμε ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει  στο κοντινό μέλλον ώστε η πολιτεία, δηλαδή οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, να την εκμεταλλευτούν για να μειώσουν σπατάλη ενέργειας και κόστους.