15.12.15

Οι 10 καταναλωτικές τάσεις για το 2016 από το Ericsson ConsumerLab

Τα smartphones θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.  


Το Ericsson ConsumerLab παρουσιάζει τις 10 επικρατέστερες καταναλωτικές τάσεις για το 2016 και μετά, στην πέμπτη έκδοση της ετήσιας έκθεσης τάσεων. Η φετινή έκθεση δείχνει πως οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα επιτρέψει σύντομα την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα χωρίς την ανάγκη οθόνης smartphone. Το ήμισυ του συνόλου των χρηστών smartphone αναμένουν ότι τα smartphones θα ανήκουν στο παρελθόν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι, καθώς η υιοθέτηση των δικτυωμένων τεχνολογιών κινείται γρηγορότερα από ποτέ, η μαζική χρήση γίνεται κανόνας πιο γρήγορα.
Κατά συνέπεια, η χρονική περίοδος κατά την οποία οι early adopters επηρεάζουν τους άλλους είναι πλέον μικρότερη από ότι πριν. 
Oι τάσεις για το 2016 και μετά, είναι:

1. Η επίδραση του τρόπου λειτουργίας δικτύου, με τα οφέλη από τη χρήση online υπηρεσιών να αυξάνονται, καθώς περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. 
2. Υπηρεσίες Streaming Natives. 
3. Η Τεχνητή νοημοσύνη φέρνει το τέλος στην εποχή της οθόνης. 
4. Οι καταναλωτές επιθυμούν την χρήση εικονικής τεχνολογίας για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. 
5. Τηλεπισκόπηση Σπιτιών. 
6. Έξυπνη μετακίνηση. 
7. Εκτακτης Ανάγκης Συνομιλία (Τα κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να αποτελέσουν τον προτιμώμενο τρόπο επικοινωνίας με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης). 
8. Internables (Αισθητήρες εσωτερικής κατάστασης που καταμετρούν την ευημερία του οργανισμού ίσως αποτελέσουν τη νέα μορφή των wearables). 
9. Τα πάντα παραβιάζονται, με τους χρήστες smartphone να πιστεύουν πως το hacking και οι ιοί θα να συνεχίσουν να αποτελούν ζήτημα. 
10. Netizen Δημοσιογράφοι (Οι καταναλωτές μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες από ποτέ και ότι αυξάνουν την επιρροή τους).  
(via Daily Fax, 14.12.2015)