31.10.08

NYLON on John Cleese

Διάβασα και είδα το video με τον John Cleese, (και παράλληλα δοκιμάζω το zemanta reblog):

Οι άνθρωποι που έχουν γνήσιο χιούμορ να τρέχει στο αίμα τους είναι (ως γνωστόν) οι ιδανικότεροι για να περιγράψουν με αυθεντικό τρόπο πρόσωπα και καταστάσεις. O γνωστός Βρετανός κωμικός John Cleese έκανε ένα video στο seesmic (στο οποίο έχει δική του σελίδα), και περιέγραψε με απίστευτα ζωντανό και χιουμοριστικό τρόπο τα πρόσωπα της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ - τον Obama, McCain αλλά κυρίως την Palin την οποία χαρακτηρίζει “ένα όμορφο παπαγάλο”NYLON, Oct 2008

ametro.gr=άνευ μέτρου Ή άνευ μετρό?

metro de a metroImage by ·júbilo·haku· via FlickrΤην Πέμπτη το πρωί έκανα 2 ώρες για να πάω Φάληρο-Μαρούσι. 
Πήγαινα από parking σε parking! Από το parking της Αρχιεπ. Χρυσοστόμου (Βύρωνας) στο parking της Κατεχάκη και από κει στο parking της Λ. Κηφισίας.
Φοβερή κίνηση στους δρόμους. Αιτία; Η απεργία του μετρό.
Ψάχνω λοιπόν να βρω ποιοί έχουν την ευθύνη για το μετρό. Ποιοι "φροντίζουν" ώστε συχνά να έχουμε απεργίες και να ταλαιπωρούμαστε όλοι. Διαβάζω στο capital.gr "...το υπουργείο Μεταφορών έχει χάσει την εποπτεία όλων των έργων του στο Δ’ ΚΠΣ, καθώς αυτά έχουν ενταχτεί στο Πρόγραμμα "Προσπελασιμότητα", το οποίο διαχειρίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ". Στο ΔΣ συμμετέχουν και συνδικαλιστές. Άρα το υπουργείο έχει άμεση ευθύνη για το θέμα και μάλλον 'δυσκολεύεται' να κινηθεί αποτελεσματικά, όπως συχνά συμβαίνει με κάθε δημόσιο σχήμα.

Ας ανασκουμπωθούν επιτέλους κι ας κάνουν κάτι να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία.
Εκτός κι αν το προφητικό domain name: ametro.gr = άμετρο, δηλαδή χωρίς μέτρο, κι αν αλλάξουμε τον τόνο "χωρίς μετρό" είναι το όραμά τους για το μεταφορικό μέσο.

*Τη Δευτέρα 3/11 έχει πάλι απεργία.....

27.10.08

Follow the money

Μια εξαιρετική παρουσίαση/ομιλία του Lawrence Lessig που αξίζει να δείτε.
Επικεντρώνεται στο θέμα της εξάρτησης/ διαφθοράς/ οικονομικής κρίσης. Και καταλήγει στο μεγάλο πρόβλημα της κρίσης της δημοκρατίας. Η κοινή συνισταμένη όλων των κρίσεων: το κυνήγι του χρήματος. (Δείτε επίσης το lessig08.org και το change congress όπου και προτείνεται η συνεργασία των πολιτών για τον έλεγχο της οικονομικής εξάρτησης των γερουσιαστών).




To θέμα το είδα στο
metablogging.gr.

26.10.08

3ο Girl Geek Dinners

Την επόμενη Πέμπτη 30/10, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει το 3ο GGD, στο οποίο θα βρίσκεται η Orli Yakuel, σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην στέλεχος της AOL. To θέμα της ομιλίας  της:"Passion for web". 
Το GGD έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο προηγούμενες επιτυχημένες συναντήσεις, όπου  οι παρευρισκόμενοι (femailes & males) ακούσαμε ενδιαφέροντα πράγματα. 
Πιστεύω ότι και η 3η θα είναι αντίστοιχα ενδιαφέρουσα.

Για περισσότερες πληροφορίες/ενημέρωση:
www.ggd.gr 
3ο GGD: @NIXON, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός, τηλ. 2103462077

25.10.08

SotoMi audiofiles 06

Eπισόδειο sotomi audiofiles 06

19.10.08

Η ONline πραγματικότητα και η OFFline άγνοια

An example of a social network diagram.Image via Wikipedia

Τις τελευταίες μέρες γίνεται (ξανά) συζήτηση για τους online χρήστες του web, τους bloggers και όλους όσους δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν και εκτιμούν τα καλά που προσφέρει η online περιήγηση, χρήση, συμμετοχή, το social networking.
Κάθε τι νέο επιφέρει κριτική. Είναι λογικό, γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι διστακτική στο "νέο" και "άγνωστο". Και είναι θεμιτή η "υπό διαμόρφωση" περίοδος που χρειάζεται το "νέο".
Τι προσφέρει ομως τελικά το web και το web2.0;
Το σημαντικό βρίσκεται πέρα από την πληροφόρηση και τη γνώση. To σημαντικό επικεντρώνεται στην Κοινωνική Διαδικτύωση (social networking) στο ανοιχτό lobbying, στη συνεργασία με το "νέο". H όποια ομάδα, που κάποτε για να σε δεχτεί, θα έπρεπε να έχεις τύχη, γνωριμίες, ειδικές διασυνδέσεις,  τώρα δεν έχει τη δυνατότητα να σε αποκλείσει. Μπορείς να συμμετέχεις, μπορείς να συμβάλλεις, μπορείς να ενημερωθείς. Είτε βρίσκεσαι δίπλα, είτε χιλιόμετρα μακριά, είτε τους γνωρίζεις, είτε όχι. Αρκεί να το θελήσεις, να το αποφασίσεις και να ασχοληθείς.
Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι (θα) είναι αμοιβαία επωφελές. 
Ας περιοριστούν λοιπόν τα 'φοβικά' και οι απαγορεύσεις. Ας χρησιμοποιηθούν οι νέες δυνατότητες και ας δούμε όλοι μαζί την καλύτερη προσαρμογή/ συνεργασία στη νέα πραγματικότητα.
(Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις ήταν το κλείσιμο των sites με ελληνικούς υπότιτλουςη έρευνα του περιοδικού Monthly Review "H πολιτική κουλτούρα των bloggers", τα twitts για το θέμα αυτό,  η πρωινή συνάντηση στην Αθήνα με τον Tim O'Reilly)

18.10.08

SotoMi audiofiles 05

Eπισόδειο sotomi audiofiles 05

15.10.08

Blog Action Day 2008 for Poverty


Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Και η φτώχια είναι ορατή σε πολλά θέματα.
Πάνω απ' όλα όμως μπαίνει η πραγματική φτώχια, αυτή της επιβίωσης. Ο Μιχάλης Δερτούζος του ΜΙΤ, είχε πει πώς "αν δεν κάνει ο Δυτικός κόσμος κάτι για τις χώρες που έχουν φτώχια το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για όλους".
Ας το αναλογιστούμε. Ας σκεφτούμε διαφορετικά. Ας κάνουμε όποτε και όπως μπορούμε κάτι.
Ας το σκεφτούν σοβαρά πλέον οι έχοντες και κατέχοντες .


12.10.08

H κρίση των τραπεζών

Bank loans crisis 2007Image via WikipediaΆκουσα πριν λίγο τον γάλλο πρόεδρο Sarkozy να λέει οτι συμφώνησαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης να υποστηρίξουν τις τράπεζες για να προλάβουν το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα.
Κι αναρωτιέμαι: γιατί δεν υποστηρίζουν τα κράτη απευθείας όσους πολίτες ή επιχειρήσεις έχουν ανάγκη ;
Οι τράπεζες, χρόνια τώρα κάνουν "τα δικά τους". Ρισκάρησαν στο μαξιμουμ (επένδυσαν ακόμη και στο 'τίποτα' όπως φάνηκε). To Risk management έγινε σεμινάριο, ειδικό μάθημα...επιστήμη.
Το αποτέλεσμα έδειξε ότι 'την πάτησαν".
Ας ανοίξουν νέες τράπεζες (κόσμος θα δουλέψει και σε αυτές). Άς αλλάξει ο θεσμός των χρηματιστηρίων.
Γιατί πρέπει να υποστηριχθούν οι αποτυχημένοι; Δηλαδή αν ένας πολίτης ή μικρός επιχειρηματίας είχε την αντίστοιχη πορεία θα υποστηριζόταν;
Δεν πρέπει να 'τιμωρηθούν' για τα αποτελέσματά τους; Για παραδειγματισμό έστω; Κι αφού μας έδειξαν κι απέδειξαν στην πράξη την αποτυχία τους, αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει η αναγκαία 'επιτήρηση'; Θα συνεχίσουν οι υπεροπτες χρηματιστές/επενδυτές/τραπεζικοί την ίδια πορεία; Γιατί 'παλιός γάϊδαρος νέα περπατησιά" σπάνια πετυχαίνει.
Κι αν αποτύχουν εκ νέου, τότε όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θα έχουν 'ξεπουπουλιάσει' και τα κράτη.
Πιθανώς να είναι αφελής η προσέγγιση μου αλλά κάποια πράγματα δυσκολεύομαι να τα καταλάβω.

Sotomi audiofiles 04

Νέο επισόδειο sotomi audiofiles 04

10.10.08

Αεροπλανικές επιδείξεις στο Φάληρο



Το video "γυρίστηκε" και έγινε edited, uploaded από τον Στέλιο -:)

Sotomi audiofiles 03

Νέο podcast  sotomi audiofiles 03

9.10.08

Απληστία κι αισχροκέρδεια

Wells Fargo CenterΑπό το πρωί ακούω ειδικούς που καθησυχάζουν τους πολίτες αλλά αφήνουν κι ένα σχόλιο αμφιβολίας για το μέλλον, δηλαδή κρατάνε μια "πισινή".
Λογικό. Γιατί τους τελευταίους μήνες κανείς δεν είχε προβλέψει αυτή την κρίση. Το μέγεθός και την έκτασή της. Πρόσφατα έγραφε ο Α. Ανδριανόπουλος στο e-rooster:"Εχει πρόβλημα καμία από τις γνωστές και μεγάλες Τράπεζες; Κινδύνευσε ποτέ στην Αμερική η Bank of America, η Wells Fargo, η PNC Bank, η American Express; Η στην Βρετανία η Midlands, η Barclays, η Lloyds, η Westminster ; Ποιός είχε ακούσει ποτέ του την Northern Rock, την Bradford and Brinkley, την Freddy Mac η την Fenny Mae; Mοναχά οι καρχαρίες των παραγώγων και οι αποδέκτες των αεριτζήδικων οικιστικών δανείων ". Ε να που σήμερα ακούστηκαν και κάποια μεγάλα και γνωστά ονόματα να μπαίνουν στο χορό της κρίσης. Ήδη έχουμε 'συντονισμένη' μείωση των επιτοκίων κάποιων χωρών για να ηρεμίσουν τα πνεύματα.
Δεν με επηρεάζει άμεσα η κρίση (δεν έχω επενδύσεις), ανησυχώ όμως γιατί όταν πιάνει κακοκαιρία και σπάει η αλυσίδα, το καράβι που στουκάρει στο ντόκο μπορεί και να βουλιάξει. Και τα ναυάγια δεν συμβαίνουν μόνο όταν πιάνει κακοκαιρία αλλά κι όταν κάποιοι θέλουν να πάρουν τα ασφάλιστρα.
Γιατί η απληστία και η αισχροκέρδεια είναι το χόμπυ τους.
Τους βαρέθηκα.

5.10.08

Sotomi audiofiles 02

Νέο podcast sotomi audiofiles 02

2.10.08

Εγκαίνια ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Λ. Συγγρού

Δεν έχω κάτι ενάντια στα εγκαίνια και στα κεράσματα που κάποιος κάνει όταν ανοίγει ένα κατάστημα. Αντιθέτως.
Αλλά αυτό που έχει γίνει τελευταία με το Saturn και το Electro World το θεωρώ κακό. Ο κόσμος πηγαίνει από τις 4 (!!) το πρωί και περιμένει. Όταν ανοίγουν, γίνεται το αδιαχώρητο. Πέφτει ξύλο. Καλείται η αστυνομία. Κλείνει το δρόμο, και το κατάστημα τις πόρτες του για κάποιο διάστημα.
Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί πουλάνε κάποια προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές και λογικό είναι να υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται.
Το κακό είναι ότι τα τεμάχια των προσφορών που δίνουν είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ κι έτσι σκοτώνεται ο κόσμος στην ουρά τσάμπα...
Αν δεν το πιστεύετε δείτε εδώ. Στο video μπορείτε να δείτε και να μετρήσετε τα laptops. Πολύ λίγα για την κοσμοσυρροή που προκαλείται.
Καλά κάνω και προτιμώ την ξεκούραστη αγορά μέσω web, όπου ακόμη και σήμερα υπάρχουν προσφορές με χαμηλές τιμές.
Και μην πει κάποιος "μα έχουν celeron επεργαστή", γιατί όσοι πηγαίνουν στις ουρές αυτές δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλιώς δεν θα είχαν συμμετοχή στην απίστευτη ταλαιπωρία των εγκαινίων, που πάντα δίνονται κάποια "φτηνά" σε φτηνότερη τιμή.

Sotomi audiofiles-πιλοτικό

Πιλοτικό podcast - sotomi audiofiles 01